Magyar
English
Deutsch
Slovenčina
Pусский
Váltás a normál nézetre
Kezdőlap
Oldalak
Hírek, információk
Ajánlatok
Kapcsolat
Online ajánlatkérés
Online szobafoglalás
Csokoládégyár Kittsee-ben
Csokoládégyár Kittsee-ben


Kép: Kóstolja végig a Kittsee-ben található Hauswirth csokigyár különleges termékeit, majd tegyen egy kellemes kirándulást a vadregényes Szigetközben, vagy csobbanjon egyet a mosonmagyaróvári Flexum termálfürdő medencéiben!

Termál napok csomagajánlat
már 26.900,- Ft-tól
foglalható!

Hauswirth Kittsee Csokoládégyár Ausztriában, Mosonmagyaróvártól 38 km-re, Bécs és Győr között félúton kisebb kitérővel érhető el, közel a magyar és a szlovák határhoz.
A településről szép időben nagyon jól látható a pozsonyi vár is. A csoki- manufaktúra 1949 óta működik családi vállalkozásban. Évente 120 dolgozó mintegy 2.000 tonna csokoládéból állít elő kiváló ízű, ellenállhatatlan finomságot a legmagasabb minőségben. Specialitásaik elsősorban a húsvéti, mikulás és karácsonyi figurák, de mellette más termékekkel is csábítják a látogatókat és vásárlókat.

Cégtörténet
Id. Franz Hauswirth 1949-ben a bécsi Gablenz utcában nyitotta meg cukrászdáját, a mai Hauswirth vállalat elődjét.  A klasszikus cukrásztermékek mellett rövidesen csokoládéfigurák gyártásába is kezdett, melyeket más cukrászdáknak is szállított. A csokinyulak és mikulások az ebben az időben megjelenő szupermarketeket is a cég ügyfeleivé tették. A csokoládégyártás egyre nagyobb teret nyert, míg a hagyományos értelemben vett cukrászat folyamatosan veszített jelentőségéből, végül teljesen meg is szűnt.
Az üzem a XVI. Kerületi Wichtel utcába költözött, ahol a termelés specializálódott az üreges csokoládéfigurák és bonbonok gyártására. A folyamatos fejlődés miatt idővel ez az üzem is kicsinek bizonyult, így a 60-as évek elején id. Franz Hauswirth szülőfalujába, a burgenlandi Kittsee-be helyezte át a termelést. Miután fia, ifj. Franz Hauswirth átvette a cég irányítását, gépesítette a termelést. Idővel a Hauswirth vállalat Ausztria legnagyobb szezonális csoki termék előállítója lett. A szigorú gyártási előírásoknak köszönhetően a külföldi konkurensekkel is lépést tart, és képes tovább fejlődni. A termékkínálat egy csokibanángyártó-gép üzembe helyezésével és egy drazsírozó részleg kialakításával tovább szélesedett.

A Csokicsárda nem más, mint a köpcsényi Hauswirth csokoládégyár mintaboltja. Az egész épület egyetlen helységből áll ahol kilós, félkilós, csomagolásban hatalmas halmokba rakva legkülönbözőbb csokitermékeket találunk, s mindegyikből egy-egy doboz nyitva van, hogy a vásárló megkóstolhassa, kiválassza a neki megfelelőt.
Kép: Shoko-Csárda


Nyitva tartása: hétfőtől péntekig: 07:00 – 17:00, szombaton: 09:00 – 17:00.

20 fő felett, előzetes bejelentkezéssel látogatható a gyár. 
           
Specialitásuk a Rohkost. Ez a finomság illatos narancs, sárgabarack, szilva, ananász, füge stb. csokoládéba mártva, csakúgy mint újdonságaik: a körtepárlatban érlelt körte és a barackpárlatban érlelt barack. Cukrászaik ezen kívül kézi készítésű pralinéval és trüffellel várják Önt.

Kép:

                                          
Ízelítő termál napok csomagajánlatunk tartalmából:
Szálljon meg nálunk, és kösse össze a csokigyárban tett látogatását egy kellemes wellness élménnyel, ismerje meg a város és a Szigetköz nevezetességeit!

FOGLALJA LE CSOMAGUNKAT IDE KATTINTVA ÉS KALANDOZZON EL AZ ÉDES ÉLETBEN!