Magyar
English
Deutsch
Slovenčina
Pусский
Váltás a normál nézetre
Kezdőlap
Oldalak
Hírek, információk
Ajánlatok
Kapcsolat
Online ajánlatkérés
Online szobafoglalás
Hainburg - várrom
HAINBURG – VÁRROM

Kép: Hainburg

Hainburg, a kis romantikus határváros a Braunsberg, a Schlossberg és a Hundsheimer dombok között megbújva, a Duna jobb partján fekszik. A Babenbergek idejéből származó vár gyönyörű kilátást kínál a nemzeti parkra és a Duna menti ártéri erdőkre. A várost egykor a rómaiak alapították, valaha a Carnuntum egyik elővárosaként hozzátartozott a római limes erődítésláncolatához. A néphit szerint a Nibelungenliedben említett Heimburg tulajdonképpen Hainburg vára volt, és itt tartotta Attila nászát Krimhildával. A vár kápolnájában esküdött meg 1252-ben Premysl Otakar Morva király és Ausztriai Margit babenbergi hercegnő.

A vár birtokáért a középkorban sok küzdelem folyt a magyarok és az osztrákok között. A mai várost egy XIII. századból való, jó állapotban lévő erődítményvonal övezi, fölötte magasan emelkedik a tekintélyes nagyságú várrom. Épségben megmaradt három városkapu is; a Bécsi kapu, a Magyar kapu és a Halász kapu.

A középkori város túrák kiindulópontja, melyek az Európában utolsó hatalmas ártéri erdőbe vezetnek s ahol több mint 2000 éves szőlőtőkék nőnek. A hangulatos vendéglők és borozók kellemes időtöltést kínálnak.


Néhány a kulturális és természeti látnivalók bő kínálatából:
• vári játékok
• történelmi városi piac
• a hainburgi Haydn-Gesellschaft egyesület koncertjei
• séták a hainburgi ártéri erdőkben

A várrom szabadon látogatható.

Kép: Hainburg

FOGLALJON SZÁLLÁST, HOGY A VÁRROMOK KÖZÖTT SÉTÁLGASSON!