Magyar
English
Deutsch
Slovenčina
Pусский
Váltás a normál nézetre
Kezdőlap
Oldalak
Hírek, információk
Ajánlatok
Kapcsolat
Online ajánlatkérés
Online szobafoglalás
Mönchhof Falumúzeum
MÖNCHHOF/ BARÁTUDVAR -FALUMÚZEUM

Kép: Mönchhof Falumúzeum Kép: Mönchhof Falumúzeum

A népi kultúra megelevenedése 20 épületen belül.

A Mönchhof Falumúzeum a burgenlandi Tózugban azoknak a parasztoknak és kézműveseknek állít emléket, akik a XX. század első felében éltek itt.
Egy magánkezdeményezésnek köszönhetően régi házak és műhelyek berendezési tárgyai és gépei kerültek itt kiállításra. A látogatók pár órára elmerülhetnek a régmúlt időkben lebonyolított munkafolyamatokban és szabadidős programokban, tanúi lehetnek egykori örömnek és bánatnak, mielőtt mindez feledésbe merülne.
A szerény berendezésű lakóháztól az istállóval ellátott tipikus vincellérudvaron keresztül, a vegyeskereskedésen át a moziig őrzi a Mönchhof Falumúzeum egy letűnt kor emlékeit, egy az akkori élet- és munkafeltételeket tartalmazó dokumentumgyűjteménnyel kiegészítve. 

Az egész olyan mintha minden lakó misére ment volna, s nyitva hagyta volna az ajtaját a kíváncsi vendégek előtt. Szinte várjuk, hogy megjelenjen a pék, s tüzet rakjon a kemencébe, a szatócsbolt fiókjait kihúzogatva szemlézhetjük a korabeli egérfogókat, csavarokat, cérnákat, s minden egyebet. Tekerhetjük a kötélverő masináit, beülhetünk a fodrászbúra alá, vagy az iskolapadba. Elücsöröghetünk a moziban, s megnézhetjük milyen is a legutolsó kalapdivat a fa fejformákon. Szinte felpattannánk a kocsma előtt várakozó kerékpárokra. Pillanatok alatt 50-100 évet utazunk vissza az időben, s csodálkozunk, hogy így is lehetett élni?

Az évente megrendezésre kerülő „Kézműves nap” rendezvényein a régióban űzött egykori foglalkozások kelnek életre, hozzáértő mesterek által.

Nyitva tartás:
április 1.- október 31., 10:00 – 18:00
A nyári hónapok kivételével hétfőn zárva tart.

Belépő:
Felnőtt: € 5,50
Gyerek (6 éves kortól):  € 3,00
Kép:

Elérhetőség:
Dorfmuseum Mönchhof
Bahngasse 62, A-7123 Mönchhof
Tel: +43 (0)2173 80642
www.dorfmuseum.at
office@dorfmuseum.at

KÉRJE LEGKEDVEZŐBB AJÁNLATUNK ÉS VEGYEN RÉSZT VELÜNK EGY KIS IDŐUTAZÁSBAN!