Magyar
English
Deutsch
Slovenčina
Pусский
Váltás a normál nézetre
Kezdőlap
Oldalak
Hírek, információk
Ajánlatok
Kapcsolat
Online ajánlatkérés
Online szobafoglalás
Mozgásszervi betegségek
MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK

Kép: Iszappakolás hévizi iszappal

Korunk népbetegségének számítanak a mozgásszervi megbetegedések, hazánkban is a lakosság 15-20%-nál diagnosztizálható a betegség valamely típusa és több mint 100 ezren szenvednek gyulladásos izületi megbetegedésben.

A mozgásszervi betegségek közé tartozik minden olyan probléma, amely az ízületekkel, illetve azokat mozgató: izmokkal, ízületeket alkotó csontokkal, porcokkal áll kapcsolatban.

A mozgásszervi betegségek tünetei rendkívül változatosak lehetnek. A reumatológiai megbetegedéseket többnyire fájdalom, mozgásszervi korlátozottság, vagy akár mindkettő is jellemezheti. Ezek gyakran összhangban vannak a beteg esetleges stresszes életvitelével, idegrendszeri kimerültségével, de akár a munkahelyi problémák, vagy a rossz légkör is okozhatja a beteg fájdalmait. A fájdalmak hosszú távú fennállása okozhat esetleges alvászavarokat, mely csak tovább rontja a beteg állapotát és fokozza a fájdalmakat.

A mozgásszervi betegségek karbantarthatók, gyógyszeres kezeléssel és gyógytornával. Törekedni kell az egészséges életmódra, a rendszeres sportolásra, és elkerülni a az elhízást, hiszen így elkerülhető a mozgásszervi betegségek kialakulása.

A 2000 m mélyről feltörő 74 Co-os termálvíz számtalan jótékony hatású oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely a jódos ásványvizek csoportjába sorolható.Az Egészségügyi Minisztérium által már 1967-ben elismert gyógyvízként van nyilvántartva, mára Európa 5 legjobb hatású gyógyvize között tartják számon.
Mozgásszervi betegségek fürdőkezelésére a termálfürdőben:
A mozgásszervi betegségek fürdőkezelésének megkezdése előtt ki kell kérni kezelőorvosa tanácsát!

A panaszok hatékonyan enyhíthetőek szénsavfürdővel, iszappakolással, ritex és antiflogisztikus pakolással, valamint fizikoterápiával. Ezek mind megtalálhatóak szállodánk kínálatában.

FOGLALJA LE CSOMAGUNKAT IDE KATTINTVA!