Magyar
English
Deutsch
Slovenčina
Pусский
Váltás a normál nézetre
Kezdőlap
Oldalak
Hírek, információk
Ajánlatok
Kapcsolat
Online ajánlatkérés
Online szobafoglalás
Potzneusiedl kastély
POTZNEUSIEDL

A mai kastélyépület részben a gótikus alapfalak felhasználásával épült 1796-ban, s 1808-ra nyerte el végleges formáját. 1850-ben a Batthyány család tulajdonába került, s a két világháború közötti időben élte fénykorát, amikor is ragyogó ünnepségeket rendeztek. Louise Batthyány hercegné, a kastély utolsó nemesi származású tulajdonosa 1956-ban hunyt el, s Potzneusiedl-t háziorvosára hagyta. Ő a gazdaságot megtartva a kastélyt 1966-ban eladta Gerhard Egermannak, egy bécsi kereskedőnek. A következő években a külsőleg már kissé megkopott épületet helyreállították.

1966-tól a kastély művészeti-és régiségközpontként kelt új életre, majd 1970-ben Gerhard Egerman berendezte itt Ausztria első ikonmúzeumját. A múzeum ékköve „Muttergottes von Kasan” ikon rengeteg hívő zarándokhelyévé tette Potzneusiedl-t. 1975-től a XVII.- XX. századi osztrák és magyar művészet gyűjteményeit állították ki.

Korábban az Osztrák-Magyar Kultúrintézet, majd 2001-től a Román-Osztrák Kulturintézet székhelye. Napjainkban a kastély egy hatalmas antikváriummal kibővített régiségboltként működik, ahol számos termet töltenek meg a régiségek. Emellett időszakos kiállításokat, könyvvásárokat is tartanak. A színház-, ill. koncertteremmé átépített garázs-épületszárny koncerteknek, színielőadásoknak, felolvasóesteknek ad otthont.

Kép:

Nyitva tartás:
hétfőtől – péntekig: 10:00 – 16:00
hétvégén: 10:00 – 17:00

Belépés: ingyenes
Vezetéssel: 3 EUR
(hétfőtől péntekig előzetes jelentkezéssel!)
Kép: Potzneusiedl

Töltsön el egy kellemes hétvégét és kiránduljon el a közeli kastélyba!