Magyar
English
Deutsch
Slovenčina
Pусский
Váltás a normál nézetre
Kezdőlap
Oldalak
Hírek, információk
Ajánlatok
Kapcsolat
Online ajánlatkérés
Online szobafoglalás
Pozsonyi adventi vásár
POZSONYI ADVENTI VÁSÁR

Kép: Pozsonyi adventi vásár

Pozsony  minden év decemberében hangulatos karácsonyi díszbe öltözik. A város legszebb részén karácsonyi illatok keringnek és karácsonyi dalocskák csendülnek fel. Ilyenkor érdemes igazán bejárni az óváros zeg-zugos utcácskáit, ahol a csodásan felújított épületek között lépten-nyomon magyar emlékekre bukkanhatunk. Elsőként a Szent Márton székesegyházat tekintsük meg, amelynek tornyán a magyar korona hirdeti, hogy majd háromszáz esztendőn keresztül itt koronázták királyainkat. A séta során keressük fel az egykori országgyűlés palotáját, a Mihálykaput (Fegyvermúzeum és kilátótorony), az Óvárosházát és a Prímás Palotát (Gobelin- és Zenemúzeum, Tükörterem) is!

A Ferencesek terén rendezett karácsonyi vásáron, a tér fabódéinak kirakatában és a régi városháza udvarán elsősorban kézműves termékek közül válogathatunk. Kerámia-, fa-, üveg-, kukoricalevél és textiltermékek várják az egyedi karácsonyi ajándékokra vadászókat.

Igencsak kedveltek a hagyományos nemzeti gasztronómia ételei és italai, a káposztaleves, vagy a látogatók szeme előtt elkészített hús-, és halételek. Az édességek közül az ostya, a laska, a mézeskalács, a forró grog, a puncs és a karácsonyi méhsört mindenképpen ki kell emelnünk a kínálatból. Közvetlenül karácsony előtt feltűnnek a ponttyal teli kádak és a karácsonyfák is. December folyamán számos ünnepi műsor, megelevenedő karácsonyi történet várja a vásárlátogatókat.

A Duna-folyó partján fekvő, közvetlenül a magyar és az osztrák határ mellett elterülő Pozsony Szlovákia fővárosa. Pozsony szép fekvése és finom sörei mellett számos történeti látnivalót tartogat az idelátogatóknak. Az óváros és a várnegyed egy gyalogszerrel is könnyen bejárható területen belül fekszik. A város felé közelítve már messziről kitűnik a Duna fölé magasodó négy saroktornyos, középkori várának épülete, mely jelenleg múzeumként működik.

A várhegy lábánál álló gótikus stílusú, egykori koronázó-templom, Pozsony legjelentősebb építészeti alkotása, a templom falai között koronázták a magyar királyokat1563-1830 közötti időszakban.

Az óváros sétálóutcájának képét a Mihály-torony gótikus épülete színesíti, mely egyben a város egyik szimbóluma is. Pozsony főterét (Hlávné námestie) a gótikus-reneszánsz stílusban épült régi városháza uralja. Épületében található a Történelmi és Igazságszolgáltatás-történeti Múzeum, ahol egy középkori kínzókamra is megtekinthető, bár kizárólag erős idegzetűeknek ajánlott.
A Főtérről nyílik egy bájos kis tér, a Ferencesek tere (Frantiskánske námestie) hatalmas, árnyas fáival, a Ferencesek kolostorával és egy gyönyörű barokk jezsuita templommal.

Kandi
Kandi az utóbbi években a pozsonyi korzó érdekessége és elválaszthatatlan szimbóluma lett. Híre szinte az egész világon elterjedt. Kandi egy egyszerű kis emberke, aki napjait kíváncsi nézelődéssel tölti, gyönyörködik a környezetben és a szép lányokban.

Pozsonytól 10 km-re található, a Duna- és a Morva- folyók fölött egy 80 méter magas szirten magasodó Dévény vára. Csodálatos panorámával rendelkezik, a környék egyik legnépszerűbb kirándulóhelye.

Foglalja le szállását nálunk, mert Pozsony mindössze 25 km-re helyezkedik el szállodánktól!