Lovaglás Mosonmagyaróváron
 
Hédervári Lovasklub
http://www.hedervarilovasklub.hu/hun/
Elérhetőség: +36 30 630 44 71
Cím: Hédervár, Vámkerék utca 2.

 
 
Egy kis kikapcsolódás, aktívan eltöltött pihenés szabadtéri programokkal az egész család számára. Mindezeket kínálja a Lovas Vendégház a Szigetközben.
Csodálatos érzés a lovaglás, a ló és lovasa közti harmónia varázslatos látványt nyújt a szemlélőnek. Van, akinek a lovaglás csak egy sport lehetőség, van, akinek élethosszig tartó szenvedély, egy biztos, hogy mindenkinek örömet ad. Lovardánkban lehetőséget biztosítunk vezető kíséretében lovaglásra, lovas óráink során a tudás elsajátítására, és bértartására. Célunk, hogy minél többen megtanuljanak nálunk lovagolni, minél többen megismerkedjenek a felelős lótartás szabályaival és megszeressék ezt a természet közeli életformát.
 
Szelle Lovasudvar
 http://www.pihenjaktivan.hu/hu
Elérhetőség: +36  96 233 515
Cím: Dunasziget, Sérfenyő u. 99
 
   
.
Aktív pihenés a Szigetközben!
Lovasudvarunkban a teljesen kezdő lovasoknak is lehetőségük van kipróbálni e csodálatos sportot.
Lovasoktatóink: Sebestyén Tibor, Szelle Viola lovastúra-vezető vizsgával, több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek. A magyar Póni Klub Szövetség továbbképzésein folyamatosan részt vesznek. A Lovasudvar A Magyar Lovas Turisztikai Szövetség legmagasabb, 5 patkós minősítési fokozatát nyerte el( egyedülálló a megyében!), és tartja több mint 10 éve. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mintagazdaságaként tevékenykedik az egyetemisták gyakorlati képzésében.

 
 
Babos Major Halászi
 http://www.babosmajor.hu/programok
Elérhetőség: +36 96 714 001
Cím: Halászi, Kőhíd utca 11
 
 


Aktívan kikapcsolódni vágyóknak az alábbi lehetőségekkel kedveskedünk:
 
A Major területén füves foci-és homokos röplabda pálya vehető igénybe. Aki azonban a kerékpározást választja, annak lehetősége van előre egyeztetett időpontban kerékpár kölcsönzésére. Igény szerint tapasztalt túravezetőnk mutatja be a helyi nevezetességeket.

Lovas sportok:

A lovas kocsiról, télen lovas szánról élvezhetik a Szigetköz tájait és élővilágát. A túra félidejében a Nagy-Duna partján, hangulatos szalonnasütés keretében pihenhetnek meg vendégeink. Programjaink között szerepel egyéni vagy csoportos lovaglás, túralovaglás, vagy szórakoztató bemutató.
    
Vízi sportok:

Hajótúrákat szervezünk a Duna-ágak felfedezésére hat és fél méteres holland hajónkkal, de motorcsónak vagy kenu bérlésére is van lehetőség. A horgászat szerelmesei a major saját tavában vagy az élő folyóvízében is próbára tehetik magukat. A fürdőzni vágyók egyaránt használhatják a gondozott medencét, vagy a folyó híresen tiszta vízét, ahol a helyiek is szívesen strandolnak.
 
Minden évben megrendezésre kerül a Szigetközi Lovas találkozó, melynek Majorunk ad otthont!

Forrás : http://www.thermal-movar.hu