Egy vagy több részes vászonkép készítés, hogyan döntsünk?

A vászonkép készítés során egy igen fontos döntés előtt állunk: egy, netán többrészes kialakítást válasszunk? Nos, mindkét koncepciónak megvan a maga egyedisége, és kétségkívül izgalmas lehetőséget kínálnak, az alábbiakban azonban adunk néhány támpontot, ami segíthet jobbra vagy balra billenteni azt a bizonyos mérleget.

Egyrészes vászonkép készítés: a letisztult elegancia megtestesítője

Az egyrészes vászonképek, ahogy a nevükben is benne van, egyetlen keretből állnak, amelyen a kiválasztott fénykép kel életre. Ez pedig egyet jelent azzal is, hogy egy tiszta és egységes megjelenést biztosítanak. Gyakorlatilag sallangmentesen képesek átformálni a lakás atmoszféráját, és ideális megoldásnak bizonyulnak olyan helyiségekbe, ahol a hangsúly a minimalizmusra és letisztultságra terelődik – például modern lakásokban vagy irodai környezetben.

Mielőtt azonban belevágnánk a vászonkép készítés folyamatába, gondoljuk át alaposan, hogy mi fog szerepelni a nyomatokon. És hogy miért is mondjuk ezt? Egyrészes vászonkép esetében a hangsúly erre az egy képre koncentrálódik, így a műalkotás mondandója, emléke vagy részletei sokkal könnyebben észrevehetővé válnak. Nappali esetében például nagyszerűen mutat, ha egy nagyobb példányt helyezünk el a kanapé, étkezőasztal fölé, kisebb helyiségek esetében pedig akár mozaikfalat is megálmodhatunk. Apropó, ha már szóba jött a mozaikfal, a vászonképeket elhelyezhetjük négyzetes alakban, katonás sorrendben egymás mellé, de akár alá is, pl. két kisebb keret mellé egy nagyobbat.

A Vászonkép Webáruháznál remek lehetőséget kapunk a kreativitásunk kibontakoztatására, tekintve, hogy nagyjából 140 féle méret közül lehet választani, ahol az elérhető legkisebb méret a 15×15 cm, a legnagyobb pedig a 200×100 cm!

Többrészes vászonkép készítés: egyenesen a jövőből érkezett

A többrészes vászonképeket nagyjából úgy kell elképzelni, mintha egy uborkát mondjuk 4-5 fele vágnánk és kicsit széthúznánk a térben. Leegyszerűsítve a dolgot, a többrészes nyomatoknál ugyanaz a fénykép jelenik meg, de több különböző kereten. Az, hogy hány részre osztjuk fel az eredeti képet, az pedig csak rajtunk áll – lehet kétrészes, 3, 4, de akár 5 vagy 6 darabból álló is. Minél jobban el van nyújtva a kép, annál érdekesebb vizuális élmény születik.

A többrészes vászonkép készítés tehát egy igazán extravagáns megjelenést eredményez, így bátran válasszák azok, akik a megszokottól egy kicsit izgalmasabb, merészebb koncepcióban gondolkodnak. Nem mellesleg, egy többrészes nyomattal egy nagy falterületet is könnyebben ki lehet tölteni, na meg az üresen árválkodó falakat költséghatékony módon felvillanyozni. A kreativitás azonban itt sem marad el, hiszen egyáltalán nem muszáj ugyanolyan méretű keretekben gondolkodni, sőt! Képzeljünk el például egy vászonképet úgy feldarabolva, hogy balról jobbra „növekszik” a kép mérete, netán fordítva. De akár olyan elrendezést is választhatunk, hogy középen van a legnagyobb keret, és a két oldalán pedig csökken a méret. Bárhogy is legyen, lenyűgöző benyomást fogunk vele elérni.

A hatást pedig még dinamikusabbá teheted, ha a vászonképeken vibrálnak a színek! A Vászonkép Webáruház például nem csak, hogy 300 DPi HP nyomtatókkal kelti életre a fényképeidet, de pigment vízbázisú festékeket használnak, így tűéles és részletgazdag nyomatok kerülnek ki tőlük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük