A nyaralásomat is dobhattam a kukába az alkohol miatt

A férjem alkoholista, amiről persze senkinek soha nem beszéltem, mert úgy gondoltam, ez csak a családomra tartozik.

Sokáig naivan abban a hitben éltem, hogy majd valahogy átvészeljük ezt, és majd minden megoldódik magától.

Hát ebben sajnos hatalmasat tévedtem, és már őszintén látom, bizony tényleg eléggé ostoba voltam.

Hiszen, ha valaki egyszer alkoholistává válik, akkor abból nincsen kiút, legalábbis segítség nélkül biztosan nem.

A nyaralásunkat is tönkretette az ital, hiszen a férjem alig mozdult ki a hotelszobából, és csak az alkohol érdekelte.

Ez volt a pont, miután eldöntöttem, hogy szakértőkre lesz szükség.

A mi esetünkben a szakértőket a felepulok.hu csapata jelentette. Sikerült rábeszélnem a férjemet, hogy hívjuk fel őket, és menjünk el egy állapotfelmérésre.

Az állapotfelmérés során rendkívül barátságosan és kedvesen fogadtak minket, és azt éreztem, hogy ez számukra nem csak egy munka, hanem sokkal inkább egy küldetés.

Megbeszéltük, hogy a következő programon már részt fog venni a férjem. Ez egy 28 napos program volt, melynek árába az étkezés és a szállás is beletartozik. Az ottléte alatt olyan szintű törődést és odaadást kapott, mely elősegítette a felépülését, és elmondása szerint itt olyan ismereteket sajátított el, melyek az egész életére pozitív hatással voltak.

Én is ezt tapasztalom, hiszen azóta sem nyúlt az italhoz, ami bizony hatalmas szó!

Most viszont azokhoz szólnék, akiknek a családjukban szintén jelen van az alkohol téma. Fontos tisztázni, mi az alkoholizmus fogalma. Ebben már a weboldalon található cikkek is a segítségünkre lesznek.

Az alkoholizmus fogalmának megértése azért fontos, mert hiába beszélünk egy olyan valamiről, amit mindenki ismer, mégis sokan tévesen értelmezik.

De egy biztos: ha úgy érzed, gondod van az itallal, vagy ugyanezt egy hozzátartozódról mondhatod el, akkor ne késlekedj, és keresd a felepulok.hu kiváló csapatát.

Az ő gondviselésük során ott a lehetőség arra, hogy valaki sikeresen felépüljön az alkoholizmus borzalmas állapotából, márpedig ennél nincs fontosabb egy olyan számára, aki az ital markába került.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük