Céges rendezvény 2022-ben – így hozd ki a legtöbbet belőle!

A céges rendezvények fontos események egy vállalat és a dolgozóik számára. Ha szeretnéd tudni, melyek a legnépszerűbb programok és helyszínek céges rendezvényekhez, és még néhány tippet is szívesen fogadnál, hogy a legtöbbet tudd kihozni belőle, akkor olvass tovább!

 

A Top3 céges rendezvény

  • Csapatépítő játékok: egy szabadulószobás kaland vagy a közös sportolás nemcsak a kikapcsolódást segítik, de csapatépítő erővel is bírnak.
  • Workshop: az irodából kiszakadva, kötetlenebb módon ötletelgethettek, dolgozhattok egy probléma megoldásán.
  • Családi nap: szintén a kikapcsolódásra, a közös élmények megszerzésére irányulnak a családi napok. Egy kerti sütögetés és az oldott hangulatú beszélgetések is remekül összekovácsolják a csapatot.

 

Mire figyelj, ha céges rendezvényt szervezel?

Tervezz aprólékosan!

Ha már tudod, mi lesz a program, és hogy mennyi pénzt szántok rá, állítsd össze a résztvevők listáját! A legjobb, ha mindent pontosan megtervezel – akár le is írhatod, hogyan képzeled el a rendezvény menetét. Tervezz minél precízebben, hogy irányítani tudd az eseményeket!

 

Legyen kommunikációs stratégiád!

Légy tisztában azzal, hogy ki a célközönség, s igazítsd a kommunikációt (a tartalmat, a stílust stb.) az ő igényeikhez – s persze, a céged brandjéhez! Továbbá nagyon fontos, hogy tartsd szem előtt a kommunikációs stratégia kidolgozása során saját céljaidat is (hogy mit szeretnél elérni), és határozd meg, hol fogod hirdetni az eseményt, miről fog szólni a céges rendezvény, hogyan fogja erősíteni a csapatot?!

Többféle hirdetési felület is létrejöhet, pl.:

  • közösségi média,
  • Google Ads,
  • sajtó,
  • saját honlap.

Találd meg az ideális rendezvényhelyszínt!

Az alábbi szempontokat vedd figyelembe a céges rendezvény helyszínének kiválasztása során:

  • mindenki számára legyen könnyen megközelíthető,
  • férjetek el kényelmesen,
  • passzoljon a cég profijához és a program típusához!

 

Még néhány fontos szempont…

Ha nem in-house rendezvényre készülsz, figyelj arra, hogy gyorsan és egyszerűen jegyet válthassanak az érdeklődők (pl. TIXA segítségével)!

Határozd meg a beléptetés módját! Ha igazán modern alternatívára vágysz, válaszd a QR-kódos beléptetést a hagyományos megoldások helyett!

Figyelj arra, hogy a catering minősége összhangban legyen az eseményével!

Profi módon örökítsd meg az eseményt!

Kérj fel egy profi fotóst (és esetleg egy videóst) a rendezvényfotózásra és rendezvény videók elkészítésére! Az elkészült képeket a következő rendezvény meghirdetésénél is felhasználhatod, illetve megoszthatod a social media felületeiden, s feltöltheted a céges weboldalra is!

 

Ne feledkezz meg a visszajelzésekről sem!

Egy rövid kérdőív segíthet abban, hogy felmérd a rendezvény hatását, sikerességét, a résztvevők pedig értékelni fogják, hogy foglalkozol a véleményükkel. Tudd meg, mennyire elégedettek, mi tetszett nekik leginkább, mi kevésbé, és értékeltesd 1-5-ig terjedő skálán a rendezvény színvonalát!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük