Tesztelj a nyaralás előtt!

Egy pozitív koronavírus teszt eredménye még a vakáció kezdete előtt véget vethet a várva várt nyaralásnak. Ha aggódsz amiatt, hogy a közelgő utazásod előtt esetleg pozitív eredményt produkálsz, ne érezd magad egyedül, mert vagyunk így egy páran. Egyes országok be sem engednek negatív eredmény nélkül, mások már igen. Ám az omikron vagy egy másik variáns elterjedésével minden megváltozhat egy szempillantás alatt. A tesztelési szorongás teljesen érthető, a kulcs a tervezés!

Bár senki sem tudja garantálni a teszt kimenetelét, vannak módok annak biztosítására, hogy ne kelljen annyira görcsölnöd az eredmények miatt. Számos olyan stratégia létezik, amelyek segíthetnek kezelni az utazás előtti koronavírus-tesztelési aggodalmakat. Az egyik ilyen, hogy egy covid antigén teszt készlet birtokában megelőlegezheted magadnak a PCR-teszt eredményeit. Ez azért jó, mert egyszerűen kizárod a találgatás opcióját, és ezzel valamennyire kezeled az időfaktorra támaszkodó szorongás kínját. Nyilvánvaló, hogy egy átfogó utasbiztosítás növelheti a nyugalmadat, de egy utolsó pillanatokig halogatott koronavírus teszt igencsak kiütheti a biztosítékot, különösen, ha pozitív teszteredményt produkál. Szorongás, düh, csalódottság. Újratervezés.

Nyilván minden utazás magában hordozza a kockázatot, még világjárvány hiányában is, de azért nem árt kizárni legalább a koordinálható rizikófaktorok súlyát. Ha mindent megtettél az utazás kockázatának minimalizálása érdekében, el kell fogadnod azt, amit nem tudsz irányítani. Egy potenciális utazónak minden utazás megtervezése előtt figyelembe kell vennie a járványra vonatkozó helyi és nemzetközi közegészségügyi irányelveket. Tegyél meg minden szükséges lépést, ami segít megszabadulni az aggodalmaktól – biztosítsd az utazást, tesztelj a nyaralás előtt, és dolgozz ki készenléti tervet arra az esetre is, ha véletlenül gond adódna! Utóbbinál pedig ne veszítsd el a fejed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük