Kazán felújítás

Minden olyan otthonban, ahol a fűtést kazán biztosítja, évente szükséges a kazán felújítás. Ez a folyamat gyakran elmarad és nem is fordítunk rá kellő figyelmet, pedig jelentősen csökkenthet kiadásainkon.

Egy jól működő, optimálisan beállított kazán a lehető legjobban használja fel a gázt, ezzel pedig csökkennek rezsiköltségeink. A kazán felújítás meghosszabbítja ezen készülékek élettartamát és biztosítja a hosszú ideig tartó hatékony működést. A kazán átnézése, karbantartása, felújítása évenként kell, hogy megtörténjen, hogy elkerüljük a felmerülő problémákat. Lehetőleg az első üzembe helyezést megelőzően hívjunk szakembert, ne az első igazán hideg napon szembesüljünk a fűtésrendszer hiányosságaival.

Mit is takar a kazán felújítás?

Egy kazánt általában nem pár évre vásárolunk. Hosszú évtizedekig szolgálja családunkat, biztosítja a meleget otthonunkban. De ahhoz, hogy ezt megtehesse, oda kell rá figyelnünk. Az évek során az alkatrészek kopnak, koszolódnak, egy felújítás kapcsán ezeket kell tisztítani, cserélni. Ha ezek az alkatrészek nem lennének cserélve, a legrosszabb esetben leállna a kazán. Viszont abban sem lenne sok köszönet, ha tovább működne. Valószínűleg a kelleténél tovább működne, sok energiát használna, pazarló módon fűtené fel ingatlanunkat. Ezzel pedig hosszútávon jelentős kiadások keletkeznének a rezsiköltségek terén.

A kazán felújítás két részből áll. Először egy alapos átvizsgálással kezdünk, hogy milyen állapotban van a készülék. Kívül belül megnézi a szakember, hogy minden alkatrész a helyén van-e, milyen mértékű a kopás, a koszolódás. Megnézi a hőcserélőket, égőket, csöveket és meggyőződik ezek átjárhatóságáról. Ha kell, ekkor cseréli a kisebb, nagyobb alkatrészeket, a költségek jelentős része ebben a fázisban keletkezik. A második rész abból áll, hogy alapos tisztításon esik át a kazán, de ilyenkor indokolt a fűtésrendszerben keringő víz vizsgálata, és amennyiben szükséges, vegyszeres átmosása is. Ezek a lépések mind azt szolgálják, hogy a fűtésrendszer a legoptimálisabban, a lehető legkevesebb energiafelhasználással, jól működjön.

A kazán felújítást mindenképpen szakember bevonásával végezzük, hiszen e készülékek működéséhez elengedhetetlen a szakértő kéz. Minél hamarabb szeretné elvégeztetni a kazán felújítást? Unja, hogy heteket kell várni egy szerelőre? Keresse szakértő kollégáinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük