Mit is jelent a fogászati turizmus?

A fogászati kezelések ára a fejlett nyugati országokban eléggé magas, még azokhoz a fizetésekhez képest is, amelyeket az átlagember megkeres egy átlagosnak számító munkával. Nem ritka jelenség, hogy a „gazdag” ország állampolgárainak egy része a szomszédos vagy akár távolabb lévő „szegényebb” országba utazik direkt azzal a céllal, hogy ott kedvezőbb áron kapja meg ugyanazt a színvonalú fogászati kezelést, mint amit lakóhelyén vehetne igénybe, ám jóval drágábban. Ezt a jelenséget összefoglalóan fogászati turizmusnak nevezik, és számos ország, köztük Románia és Magyarország is kedvelt desztinációja ennek a fajta orvosi-gyógykezelési fókuszú turizmusnak.

A fogászati ​​turizmus tehát az a gyakorlat, amikor valaki országon kívülre utazik fogászati ​​ellátásért. Abban az esetben, ha az illető személy életvitelszerűen külföldön él, ám egyébként Romániából ment ki, de fogászati kezelés céljából (is) időnként „hazautazik”, a fogászati turizmus egy érdekes alesetével van dolgunk. Ilyen esetekben a „turista” megnevezés nem mindig tűnik találónak, hiszen a hazajáró vendégmunkások leggyakrabban a szülővárosukba jönnek kezelésre is, illetve arra a településre vagy az ahhoz legközelebb eső városba, ahol családjuk, rokonaik élnek, akiket egyébként is meglátogatnának. A kedvező ár, a professzionális szolgáltatás és a személyes hozzáadott érték (vagyis a hazalátogatás lehetősége) együttesen motiválja őket arra, hogy például egy sepsiszentgyörgyi fogászati klinikát válasszanak.

A fogászati klinikákon zajló „általános” fogászati turisztikai programok – tehát amelyek elsősorban azokra fókuszálnak, akik tényleg turistaként, helyismeret nélkül, külföldiként érkeznek – általában lehetőséget nyújtanak a pácienseknek arra, hogy rövid időszak leforgása alatt igénybe vehessék az összes szükséges szolgáltatást, ugyanakkor közben ízelítőt kapjanak a régió vagy város turisztikai nevezetességeiből, ezért vannak olyan ajánlatok is, amelyek szabadidős tevékenységeket is kínálnak számukra.

A Fusion Dental Clinic fogászati klinikán akár 48 órán belül is tudunk orvosi szolgáltatásokat, komplex kezeléseket nyújtani. Klinikánk egy olyan fogászati rendelő Sepsiszentgyörgyön, ahol minden feltétel adott, hogy azokat a betegeket is, akiknek csak néhány napjuk van komplex fogászati kezelésekre a városban, a legprofesszionálisabb ellátásban részesítsünk. Fogorvosaink, asszisztenseink, az összes szakemberünk nagyon jól képzett, szakterületek szintjén lefedjük a dentoalveoláris szájsebészet, fogszabályozás, parodontológia területeit is az általános fogorvosi területek mellett. Klinikánk technikai felszereltségét tekintve kiemelkedő helyet foglal el az egész régióban. Meggyőződésünk, hogy a fogorvoslás az egyén egészségének fenntartásában épp oly fontos szerepet játszik, mint bármely más terület a medicinán belül. Ebből adódóan olyan orvosi és asszisztensi csapatot alakítottunk ki, amelynek meghatározó jellemzője a magas szintű szakképzettség, szaktudás és a páciensek iránti gondoskodás.

Fogászati turizmusnak nevezhetjük azt a jelenséget is, amikor más, távolabb fekvő településekről is érkeznek páciensek egy fogászati klinikára. A belföldi fogászati turizmus elsősorban egy sepsiszentgyörgyi fogászati klinika esetében a Kovászna megyékkel szomszédos, a Központi Régióhoz tartozó megyék lakosait célozhatja, akik Székelyföldre látogatva összekötik a kellemest a hasznossal, és a helyi látnivalók megtekintésén túl ilyen jellegű szolgáltatásokat is igénybe vesznek, ezáltal növelve a térség turisztikai népszerűségét, ismertségét. Amennyiben egy máshonnan érkező páciens meg van elégedve a kapott szolgáltatásokkal, legyen az fogászati, illetve a vendéglátáshoz kapcsolódó szolgáltatás, akkor elsősorban barátai, családtagjai körében fogja ajánlani a klinikát és a székelyföldi térséget.

Romániában egyébként a fogászati turizmus ágazata növekvőben, hazajáró vendégmunkásaink vagy mindazok, akik ugyan kitelepedtek, de rendszeresen látogatnak haza, előszeretettel választják a romániai fogorvosokat és klinikákat. Egy fogászati rendelő Sepsiszentgyörgyön, amely európai színvonalú szolgáltatásokat nyújt kedvező áron, hatékonyan, rövid idő alatt, és technikai felszereltségben sem marad alul egyetlen külföldi hasonló profilú klinikánál sem, ideális választás a székelyföldi és erdélyi hazalátogatóknak is. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük