Pince beázás javítása előrelátó módon

pince beázás javítása

A nedvesség gyakran okoz problémát, amikor az olyan környezetben jelenik meg, ahol nem kellene. A föld alatt azonban megéri ezzel számolni, hiszen elég egy nagyobb esőzés, hogy máris szivárgások alakuljanak ki. Szerencsés, ha bizonyos területek talajvízszintje alacsony, mert így a pince beázás javítása kevesebb figyelmet követel meg. Ha alulról nem kell számítani beázásra, akkor sem dőlhetünk hátra ölbe tett kézzel, mert még számos egyéb faktor van, amiből adódóan kellemetlen meglepetésben lehet részünk. A vízvezetékek gyakran itt futnak, amik bármikor megsérülhetnek a nyomás következtében.

Az sem ritka, hogy a tetőszerkezet hibái hatnak le egészen a föld alá. Elég egy cserép elmozdulás, vagy törése, esetleg a csatorna kilyukadása és falon végigcsorgó víz leszivároghat a föld alá. A pince beázás javítása ilyenkor a tető helyreállításával kezdődhet. Erre a célra gyakran nyújt segítséget a Sika® MultiSeal szigetelőszalag. Ez a bitumenes készítmény remekül képes meggátolni a szivárgásokat, ezért gyorssegélynek, de hosszabb távú kezelésnek is megfelel. Csövek, ereszek, illesztési hézagok szigetelésére kiváló.

A pince beázás javítása mindezt követően veheti kezdetét. Ha már nem kell tartani a nedvesség káros hatásától, akkor a felületek lassan kiszáradnak és újrafesthetők, vakolhatók. Az utólagos munkálatoknak ugyanakkor elejét lehet venni megfelelő szigeteléssel. A pince beázás javítása ilyen tekintetben nem jelent majd gondot, mert maga a probléma sem fog jelentkezni, mivel kívülről történő nedvesedésre nem lesz mód a bitumenes szigetelések lefektetésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük