Hűsítsük magunkat a napelem által működtetett klímával

Az ember általában sosem elégedett az időjárással. Egész télen azon panaszkodunk, hogy miért nincsen melegebb, aztán jön a nyár és újra elkezdődik a panaszkodás körforgása. Én őszintén, ezen a nyáron sokkal kevésbé viselem jól a meleget, mint korábban. Ettől függetlenül próbálok alkalmazkodni azzal, hogy mondjuk a nap folyamán veszek párszor egy hideg fürdőt. És egyébként ezután már sokkal kevésbé érződik elviselhetetlennek az egész.

Viszont amire nagyon próbálok odafigyelni, az az, hogy amint hűvösebb lesz az idő, vagy esni fog, ne kezdjek el panaszkodni. Az utóbbi pár hétben pedig ez be is vált, mikor a nagy lehűlés volt. Mindenki azon sírt, hogy esik az eső már napok óta, én viszont nagyon boldog voltam, mert végre nem sültem meg a lakásban. Persze egyik fajta időjárásnál sem jó, ha túl sokáig tart.

A Nap erejét azonban különböző módokon hasznosítani is lehet és biztos voltam bennem, hogy sokkal boldogabb lettem volna a nyári melegben, ha tudtam volna mellette, hogy a napelemem éppen energiát gyűjt. A „napelem rendszer kiépítése” most már hosszú ideje mozgatta a fantáziámat. Viszont annyi pénzbe került és néha olyan átláthatatlannak érződik a sok technikai részlet és jogszabály miatt, hogy sosem mertem belekezdeni. Egészen addig, amíg egy ismerősöm, akinek már korábbról volt napelem rendszere, a figyelmembe ajánlotta a Napelem Rendszer oldalát.

Nem kellett más, minthogy fellépjek az oldalra és már rögtön éreztem az elhatározást, hogy ezalkalommal tényleg meg fog valósulni a napelem rendszer kiépítése. Nem voltak reklámok, ráadásul az oldal olyan könnyen kezelhető volt, hogy rögtön megtaláltam az összes fontos funkciót. Az elérhetőségeiket sem rejtették el, ami nagyon fontos szempont, hiszen senki sem szeretné ennek keresgélésével vesztegetni az idejét.

A napelem rendszer kiépítése több részből áll, viszont ezekről mind biztosított számunkra egy-egy tájékoztatót a Napelem Rendszer oldala. Elsőként arra voltam kíváncsi, hogy miként is működik egy napelem. Nagyon féltem, hogy semmit nem fogok érteni abból, amit olvasok, viszont nem ez történt. Mivel a Napelem Rendszer oldala odafigyel arra, hogy úgy biztosítson számunkra információt, hogy ezzel ne zavarjon össze minket. Így, attól függetlenül, hogy a szövegek hangvétele teljesen szakmai, mégsem fogjuk azt érezni, hogy újra az iskolapadban ülünk és valami száraz könyvet lapozgatunk.

A napelem rendszer kiépítése kapcsán azonban talán amitől még jobban féltem, az a jogi oldal volt. Hiszen a jogszabályok mindig annyit változnak és nagy a félelmem, hogy esetleg nem is fogja megérni napelemet használni, mire megépítik az enyémet. A Napelem Rendszer azonban biztosított minket arról, hogy bár új szabályok fognak érvénybe lépni, a napelem rendszer kiépítése továbbra is egy olyan beruházás, ami anyagilag meg fog térülni.

És ha nem is csak az anyagiakra gondolunk, hanem mondjuk arra, hogy ez az egyetlen út ahhoz, hogy a gyermekeinknek egy fenntartható jövője legyen, akkor nem lesz kérdés, hogy érdemes-e megépíteni egy napelem rendszert. Én erre a következtetésre jutottam és fel is kerestem őket a főoldalon megadott számon. A beszélgetés kellemes volt és megkérdezték tőlem a legfontosabb részleteket. Ezt követően pedig eljött hozzám pár szakember, akik megnézték, hogy megfelelő-e a házam a napelem rendszer kiépítéséhez. Nagy szerencsém volt, mert igent mondtak és nemsokára el is készült az egész. Azóta sem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a beruházásba és nagyon elégedett voltam a Napelem Rendszer munkájával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük